Actueel

Nieuws

Kom naar regionale bijeenkomst over nieuwe arbeidsmarktoplossingen

Als bestuurder en P&O’er komen er veel arbeidsmarktvragen op u af. Hoe komen we aan voldoende personeel? Hoe kunnen we zij-instromers werven en begeleiden? Hoe maken we mobiliteit bespreekbaar en bieden we medewerkers ruimte voor hun loopbaan?

Graag nodigen we u uit voor een interactieve bijeenkomst in de regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waarin oplossingen voor deze vraagstukken centraal staan. U kiest zelf een thema en gaat daarover in gesprek met collega’s, onder leiding van een expert of ervaringsdeskundige. Laat u informeren over nieuwe mogelijkheden en leer van de ervaringen op andere scholen. Deel ook uw eigen ervaringen en verken hoe jullie elkaar in de regio kunnen helpen en versterken.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 8 november 2018

Tijdstip: 16.00- 18.30 uur

Kosten: Geen

Inloop: 15.45 uur

Afsluiting 18.00 uur met soep en broodjes

Locatie: MBS Eindhoven SO/VSO/OZ: Venetiëstraat 43, 5632 RM Eindhoven

Programma

Er zijn 4 verschillende disccussietafels. Aan elke tafel staat één thema of aanpak centraal. De onderwerpen zijn:

 • Ervaringen met zij-instromers
  Waar moet je rekening mee houden wanneer je een zij-instromer wilt aannemen? Een collega deelt zijn ervaringen met het pilotproject binnen zijn bestuur.
 • Werven in Vlaanderen
  Leerkrachten werven over de grens kan een oplossing zijn om vacatures te vervullen. Maar waar moet u op letten? Het Arbeidsmarktplatform PO bracht onlangs een brochure uit met praktische tips.
 • Samenwerking in de regio versterken
  In regionale transfercentra werken schoolbesturen samen op verschillende niveaus. Welke vormen van regionale samenwerking zijn mogelijk en wat kun je van elkaar leren?
 • Loopbaanpaden en mobiliteit
  Adviesbureau Berenschot deed onderzoek naar het carrièreperspectief van leerkrachten in het primair onderwijs. Wat zijn loopbaanpaden van leerkrachten en hoe kun je deze versterken?